Loret dekori logo

ZIP SISTEMI

Vanjske rolo zavjese (ZIP) je moderan i praktičan sistem zaštite od sunca i topline koji se primjenjuje u suvremenoj arhitekturi. Moderan dizajn i svedene linije čine praktičan i efektan detalj u svakom interijeru.

VANJSKI ZIP SISTEMI

Vanjski sistemi za zaštitu od sunca su praktičan i rado biran segment mnogih arhitektonskih rješenja. Vanjskii sistemi omogućavaju efikasnu zaštitu od sunca jer spriječavaju prijenos sunčeve topline na staklo. Pokreću se pomoću elektromotora a upravljanje i kontrola ovih sistema je moguća i preko pametne kuće ili senzora za sunce, kišu i vjetar. Predstavljaju lako primjenjivo i efikasno rješenje prilagođeno novim energetskim izazovima. Zip vanjski sistemi mogu blokirati i do 97 % topline čime smanjuju potrebu za klima uređajima. Veoma su otporni na vanjske vremenske uvjete. Sistemi se mogu pokretati pomoću senzora koji reagiraju na kretanje sunca ili mogu biti programirani pomoću timera.

Za motoriziranje sistema koristimo talijanske motore ACM i francuske Somfy motore. Na motore dajemo garanciju od 5 godina.

Zip sistem je posebno otporan na vremenske uvjete .Tkanina je ugrađena u sistem rajsferšlusa (zip sistem) na bočnim šinama. Otporan je na vjetar i spriječava ulazak nepoželjnih insekata u sobu. Za izradu ovih sistema koristimo platna renomiranog proizvođača Serge Ferarri.

U ponudi imamo platna u različitim bojama koje fasadama mogu dati specifičan izgled. Platna mogu biti djelomično ili potpuno foto nepropusna (black out platna).

Zahvaljujemo

Kontaktirat ćemo vas u najkraćem mogućem roku.